luni, 2 februarie 2015

Planuri noi, idei noi.

Luna Martisorului se apropie cu pasi repezi.
Este o perioada foarte draga mie pentru ca am atatea idei de martisoare si nu stiu pe care sa le fac primele. Si cel mai greu este pana ma hotarasc la un model si ma apuc de el. Iar timpul asta trece asa de repede si in martie constat ca iar nu am reusit sa realizez toate modelele pe care mi le-am propus. Cine e in domeniu ma intelege perfect.
Si uite ca si anul acesta ca in fiecare an ma apuc de alte modele care necesita invatarea unor noi tehnici si iar ma gandesc ca stiu sa fac din toate cate un pic cand ar trebui sa ma hotarasc la o tehnica anume, sa ma perfectionez pe ea si sa raman pe ea.
Eh, asa am fost eu nehotarata tot timpul.
Asa ca, anul acesta am zis sa incerc si altceva.
Imi doream de mult timp sa realizez ceva traditional, orice, un martisor, un semn de carte, un batic, o batista orice dar sa fie cu motive traditionale si m-am apucat! Fac acuma cateva modele de martisoare cusute pe panza de goblen cu motive traditionale din diferite zone ale tarii.
Mi-a luat ceva timp sa ma documetez. Recunosc ca nu stiam nici la goblen ca ii zice goblen. Adica auzisem de cuvantul goblen, am vazut si cateva poze cu instrumentul respectiv dar nu am facut legatura. Credeam ca ii spune altfel si tare m-am chinuit sa caut pe internet despre goblen pornind de la o fotografie fara nici o descriere.
Dar acuma stiu si despre el si despre panza topita si despre etamina si despre punct in cruce. Stiu ca sunt nenumarate tehnici de cusut si broderie dar sunt si eu la inceput, trebuie sa intelegeti. Si sunt increzatoare in ceea ce am reusit sa fac pana acuma. Am sa postez in curand si fotografii.
Si va marturisesc ca sunt foarte hotarata ca anul acesta sa-mi cos propria ie. Si tare bucuroasa am fost cand am descoperit cate femei isi fac propriile lor ii si unele chiar frumoaaasee! La proiectul acesta sunt inca in faza de documentare ca nu e chiar asa usor sa-ti faci o ie.( mai usor e s-o cumperi :P)
Dar si cand o porti si stii ca e facuta de tine cat de draga sa-ti fie?!

Niciun comentariu:

Gstat