luni, 14 iunie 2010

Relatii diferite


In fiecare relatie pe care o avem de-a lungul vietii iubim diferit.Tocmai de aceea se spune ca iubirea e de mai multe feluri.
In fiecare relatie punem o parte din sufletul nostru.
La inceput credem ca-l daruim pe tot, suntem dezamagiti si credem ca l-am pierdut.
Cu timpul ne revenim si apoi spunem ca daruim doar o parte din el, de frica sa nu fim dezamagiti din nou. Dar iar se intampla, pentru ca iubirea doare ( ce paradox ) si iar daruim alta parte din sufletul nostru mai tarziu.Si se intampla din nou sa suferim.
Pana cand, de la atata suferinta ajungem sa credem ca nu mai avem ce darui si spunem "eu nu mai am suflet, nu mai am ce sa-ti daruiesc". Cand de fapt, noi punem la bataie acelasi suflet. Uneori mai trist si mai mic, alteori mai mult si mai vindecat dar e acelasi...in relatii diferite.

4 comentarii:

Ghiocelul alb spunea...

De fiecare data cand simtim, lasam un coltisor din inima noastra. El e inlocuit cu un coltisor al acelei clipe si astfel dobandim o amintire. Nu am putea obtine amintiri daca nu am si oferi ceva la schimb.

Iaţcu spunea...

Este nefreudian sa fie altfel. Prima iubire este sfîrcul matern, incomparabil cu urmatoarele relatii, conretizate printr-un sarut frugal si ce-o mai fi dupa.

The Shadow spunea...

da, de ce nu? Giocelul alb spune bine: trebuie sa oferim ca sa primim. Numai ca, prima ta ipoteza este mai aproape de realitate, in opinia mea. Cred ca atunci cand iubesti cu adevarat, lasi o parte din sufletul tau acolo. cu cat iubirea este mai profunda, te consumi mai mult, kiar pana la epuizare. iti trebuie timp mult apoi ca sa se cicatrizeze ruptura. cand pleaca el/ea, pleaca cu parte din sufletul tau. poate mai tarziu iti dai seama cat de mult ai dat din sufletul tau. cum? depinde de intensitatea cu care te reindragostesti (de altcineva sau chiar de aceeasi persoana) Numai atunci iti dai seama cat ai pierdut din tine in trecut...Parerea mea, dom`le..hac:)

The Shadow spunea...

revin. sompletez. IUBIREA RELATIVA SI IUBIREA ABSOLUTA...nu stim niciodata cand e una sau cealalta...ramane sa stim la sfarsit, atunci cand numeri bucatile din suflet care ti-au mai ramas. si intrebarea: voi mai iubi? voi mai putea?raspunsul: mai vreau? nu mai vreau... atunci vei stii daca sufletul tau e inca la tine si nu a ramas dincolo iar tu paastrezi doar o umbra....

Gstat