marți, 28 aprilie 2009

Nu mai fumez :X:X



Nu-mi vine sa cred inca dar sunt fericita.Aveam de gand sa ma las dar nu asa curand si am profitat de faptul ca am racit si asa m-am lasat.

Prima zi- nu e cine stie ce, pentru ca ma doare foarte tare gatul din cauza racelii si daca vreau sa fumez si nu pot.Nu ma gandesc mai deloc la ele.

A doua zi- a-nceput sa fie greu, ma gandesc incontinuu la o tigara, ma framant, sunt nervoasa, agitata, nu pot sa ma concentrez etc.Vorbesc incontinuu de tigari si de ceea ce simt, simt asa cum ma chinui in mine.Mai zic un Doamne ajuta si merg mai departe.

A treia zi- Si mai greu.Deja m-am prins cum sa-mi controlez gandurile.Tot ce trebuie ca sa nu ma mai gandesc la tigari e sa am mintea ocupata mereu.Sa citesc, sa vorbesc mult, sa vad un film sa fac orice altceva numai sa nu stau pe loc.Pentru ca atunci iti vine sa fumezi mai mult cand te plictisesti.Si am reusit.M-am gandit tot timpul "Dac-am putut si astazi, o sa pot si maine" si asa mi-a fost mai usor.

A patra zi- deja a inceput sa fie ceva normal faptul ca nu fumez.Mi-e mai greu cand ies afara si fumeaza alte persoane pe langa mine sau ma gandesc "Cate tigari am mai fumat eu pe banca asta, cate tigari am mai fumat eu in parc aici, cate seri am stat eu in scara asta a blocului si am fumat etc"Cand m-apuca mai rau si simt ca nu mai pot intru in casa pentru ca stiu ca in casa nu mai fumez.

A cincea zi- mi-a fost usor pentru ca iar a inceput sa ma doara gatul si degeaba ma mai gandesc la fumat ca oricum nu pot sa fumez.

A sasea zi- nu simt nici o schimbare dupa faptul ca nu mai fumez, doar ca zambesc mai mult dar asta o sa vad eu daca nu se schimba in zilele urmatoare. Nu ma mai gandesc asa mult la tigari dar e imposibil sa nu ma gandesc deloc.

Iar azi e a saptea zi si e bine. Ma gandesc " Cum ar fi sa fumez o tigara acuma?" dar doar ma gandesc ca nu cred ca mi-as aprinde una.Sau ma mai gandesc "Ce-ar fi sa fumez o tigara acuma sa nu stie nimeni?O fumez si gata.Am si imaginea dracusorului care-mi baga prostiile astea in cap.Dar il gonesc repede ca nu mai are voie sa ma chinuie. Deja nici nu-i mai simt gustul,incepe sa-mi iasa din tic dusul mainii la gura dar recunosc, ca mananc mai multe seminte acuma.

Vreau sa ma gandesc ca o sa reusesc sa nu ma mai apuc si sa nu ma mai gandesc asa mult la ele.Nu stiu inca cum e sa nu fumezi cand iesi in oras sa bei un suc si stiu ca atunci o sa-mi fie cel mai greu, dar ma gandesc ca daca am reusit sa nu fumez la munca atunci cand ma plictiseam ingrozitor inseamna ca o sa pot si atunci.
Desi nu mai fumez inca imi mai e tarsa ca nu cumva sa miros a tigari cand intru in casa si sa ma miroasa parintii.

Mentionez faptul ca fumez de peste 6 ani de zile si ca toata saptamana asta am stat cu pachetul de tigari in gentuta si nu m-am atins de el.Doamne ajuta!

2 comentarii:

Pitbulitza spunea...

Cand "te apuca"... repeta in gand sau cu voce tare, cum preferi, dar cu convingere si patos...
"DOAR azi nu fumez". Si intipareste-ti clar in cap imaginea ca azi nu fumezi, dar lasa ca maine tragi una la cafea. Incearca sa iti relaxezi creierul care lucreaza si indoctrineaza-l cu: "Hai ba boule, nu poti sa rezisti o zi? Azi nu fumam, clar, maine e alta zi, fumam maine".
Fa chestia asta in fiecare dimineata sau cand te apuca, dar fa-o cu convingere si ai sa vezi ca tentatia nu mai este asa mare, pentru ca o sa ajungi chiar sa crezi ca "maine" pipezi una.
Lasatul de fumat nu tine de vointa si infrangerea poftei, tine de pacalirea creierului care atunci cand inregistreaza "un fruct oprit", da alarma.

Eu am reusit. Am mai bine de 6 luni, nici nu mai stiu, am si uitat, pentru mine tigarile nu au existat vreodata... Ma mai tenteaza cateodata, foarte rar... o iau, o studiez tacticoasa, o miros, undeori o aprind si o sting... Satisfactia este atat de mare!

Godfather spunea...

Bine Vera! Deci chiar nu credeam că se poate așa ceva dar oricum, felicitări! Succes în continuare!

Gstat