marți, 23 august 2011

Detox

N-am crezut niciodata ca poti trai macar o zi doar cu fructe si legume fara sa-ti fie pofta de carne, paine sau lactate sau dulciuri sau alte prostii de pe piata.
N-am crezut ca sucurile naturale din fructe si legume ( smoothie-urile) pot fi atat de satioase si bune pentru organism.
Pana cand nu am incercat pe pielea mea. :D
Am citit mult inainte, m-am documentat, am aflat parerile altora, incercarile altora, esecurile altora si m-am hotarat sa fac si eu la fel.
Cat de greu poate sa fie sa rezisti 21 zile doar cu apa si sucuri din fructe?! Doar n-a murit nimeni din asta. Asa ca m-am hotarat. Am inceput sa tin un program de detoxifiere a organismului. In primul rand pentru faptul ca este foarte bun pentru sanatate si in al doilea rand pentru ca incepusem sa ma ingras un pic mai mult decat normal.
Astazi pot sa zic ca e a doua zi de detox si inca n-am murit.:) Deci se poate!
M-am hotarat sa scriu in fiecare zi cum decurg lucrurile pentru ca ma ajuta lucrul asta si vreau la final sa impartasesc si altora din experienta mea.
Asadar, sa incepem cu prima zi, ieri.
M-am trezit dimineata la 8:30.
Am baut o cana cu apa pe stomacul gol.( inca nu m-am invatat bine cu ea, ca mi se pare tot amara)
Pe la 9 mi-am facut un smoothie din patrunjel, ardei gras, cateva prune si cateva bobite de struguri si un mar.
Plecat la munca.
In cursul zilei am mancat un mar si 4 prune.
Pe la 16 jumate am gustat jumatate de felie de pepene.
La 19 acasa. Ajunsa acasa, mi-am preparat inca un smoothie la storcator din patrunjel, morcov, prune, ardei gras si mar.
Pe la 21 am luat o bucatica dintr-o banana si n-am mai rezistat si am mancat niste seminte de dovleac prajite ( din pacate, dar mai bune alea decat sa dau iama in frigider).
Toata ziua am baut aproape 2 L de apa. Ceea ce e nou pentru mine pentru ca eu nu beam nici 500 ml inainte.

Schimbari: - Hm....ma trezesc odihnita dimineata, cu chef de munca si zambitoare. Zilele acestea coincid cu perioada delicata a lunii si inainte eram destul de irascibila si enervanta si fara chef si nu "suportam pe nimeni" si ma vedeam foarte urata in oglinda.. De data asta nu mai e asa, parca sunt mai calma si zambesc si am chef sa ies din casa si sunt cat de cat draguta cand ma uit la mine :D:D
- Ma duc la baie destul de des dar am citit ca este un lucru normal in primele zile. Avand in vedere ca n-a primit niciodata corpul meu atata apa.
- Elimin toxine in fiecare zi.
-Mi-au aparut cosuri mici si enervante pe fata dar am citit ca si asta e un lucru normal.
-Nu mai imi cade parul asa mult dar nu ma bucur inca pentru ca mi s-a mai intamplat sa nu-mi cada 2 zile si pe urma sa raman cu ditamai smocul in mana.
-Dimineata cand am iesit pe usa mi-am zis in gand " Astazi am sa zambesc si n-am sa ma cert cu nimeni si daca o sa ma supere cineva am sa uit repede". Si a functionat! :)
E foarte important sa gandesti pozitiv zilele acestea, altfel nu rezisti.
- Intr-adevar au fost momente cand m-am gandit la mancare si imi imaginam ca pap 2 oua cu rosii si cu branza sarata sau salata de varza cu marar mmmmm :D Si am mai poftit la niste sticksuri din magazin atat.
Alte schimbari daca imi mai aduc aminte am sa completez.
Cam atat cu prima zi.Am scapat cu bine. Asa ca la mai multe de acum incolo si Doamne ajuta!


Un comentariu:

Scorţişoară spunea...

:)) Sticksuuuuuuri!!!

Mult succes în continuare! >:D<

Gstat